Nordic Business Forum ja mis seal räägiti 1Ma olin väga inspireerivast Nordic Business Forumist kuulnud oma kalli Marise vahendusel juba aastaid. Kuigi olin aastaid inspireerivate ürituste näljas, siis mulle ei tulnud kunagi mõttessegi, et mina võiksin sinna minna. Seal käivad ju edukad ja …. Ehk siis mitte mina. (Loe: piiravad uskumused, kes ma olen ja kus ma võin olla).

Aasta tagasi aga teatas Maris, et ta läheb järgmisel aastal ka. Ja ma siis mõtlesin, et miks siis mina ei võiks nii heale üritusele minna. Kui ma tahan olla edukas ettevõtja, siis tuleb ka vastavalt käituda. Investeerida endasse ja headesse asjadesse ning ümbritseda end inspireerivate inimestega. Kogemus näitas, et kodus unistamine ja ainult tasuta või odavad üritused ei täida mu igatsust.

Nordic Business Forum toob kaheks päevaks kokku 7500 inimest – ettevõtjaid, juhte, mõjutajaid ja kõiki teisi huvilisi. Korraldajate ambitsioon on saada maailma parimaks ärifoorumiks. Osade sõnul ta seda juba on.

KÕIK SUURED JA ÄGEDAD ASJAD SAAVAD ALGUSE ÜHEST PISIKESEST, ENT ASTUTUD SAMMUST

Kõik sai alguse ühest väikesest 80 inimesega seminarist Jyväskyläs 2010. aasta. Pilet maksis siis 5€, nüüd veidi rohkem ja inimesi on ka veidi rohkem. Peale seda tekkis neil mõte teha veidi suurem üritus, aga neil oli vaja peaesinejat. Hulljulge ideena otsustati kutsuda endine USA asepresident ja keskkonnakaitsja Al Gore. Hull mõte küll, aga ta tuligi ja kõik sellele järgnenu on ajalugu.

OSAVÕTLIK JA MÄRKAV SEKKUMINE

Enne kui ma sisu lühidalt tutvustan tahan mainida, et tegemist oli mu elu seni kõige suurema üritusega (laulupidu ei osale sellest võistluses) ja ka kõige parema korralduse ning teenindusega üritusega, mida ma eales näinud olen.

Teenindajad olid tudengid, kes õpivad erinevaid ettevõtlusega seotud erialasid. Ma tahaksin väga teada, kuidas neid treeniti. Esiteks oli teenindajaid meeletult palju. Keegi ei olnud kunagi puntras ja kõik olid koguaeg kohal. Vaimselt kohal. See väljendus väga kiires ja meeldivas sekkumises. Kui jäid hetkeks seisma ja otsisid midagi, siis ilmus hetkega abiline, kes vastas su küsimusele või soovis head foorumit. Hoolitsemine tipnes küsimusega, kas mu sõbranna Maris vajab oma põletikus silmaga abi.

See kõik võib kõlada liigsena, kuid sel üritusel tundsid sa end tõeliselt märgatu ja hoituna. Sa olid inimene, mitte lihtsalt üks tükk massist. Hämmastav kogemus ja andis tõestuse, et selline hoolitsev ja inimlik teenindamine on päriselt võimalik, ka nii suurel üritusel.

MIDA RÄÄGITI?

Annan lühikese ülevaate esinejatest esimese päeva esinejatest, sest head asja peab jagama. Äkki saad ka inspiratsiooni või leiad mõne uue infootsa.

Kõik algas ootamatu 2 Cellos kontserdiga. Olen neid aastaid jälginud ja soovinud neid esinemas näha, aga nüüd tulid nad ise minu juurde. Mina pidin lihtsalt aasta tagasi oktoobris ühee ideele jah ütlema ja reaalselt pileti ostma.